Monday, May 26, 2014

Een inspirerende editor

Binnen HintTech organiseren we regelmatig One Day Product sessies. Tijdens deze One Day Product sessies bedenken en bouwen we binnen één dag een werkend product.

Bij de One Day Product sessie van donderdag 22 mei hebben we gewerkt aan beeldverwerving bij artikelen. Klassieke beeldverwerving is vaak een duur en weinig creatief proces, met een erg statisch eindresultaat. Zou het niet fantastisch zijn als je tekstverwerker je inspireert tijdens het schrijven door interessant beeldmateriaal te tonen?


Met dit idee ging het team uit Dayon, HintTech en Tripitch aan de slag. Irina ontwierp een mooi interface, dat door Martin en Sebastiaan werd gebouwd. Tegelijk gingen Jorg, Fedor en Fabian aan de slag met tekstherkenning en het aanboren van beeldbanken.


Na een lange dag van nadenken, ploeteren, discussiëren en bouwen mag het resultaat er zijn: MOOD THIS!

Probeer het uit! Type een tekst in, en als u een paar seconden niet typt gaat MOOD THIS! op zoek naar een moodboard met beelden en kleuren op basis van woorden uit de tekst. Het resultaat zal vaak verrassend zijn (het is afhankelijk van social media tagging) en hopelijk inspirerend, maar vaak ook gewoon erg leuk.


MOOD THIS! is geïnspireerd door Plastr,  een project van Sebastiaan Hoejenbos en Michiel Peters.

No comments:

Post a Comment